Aleksandra Dziubińska-Jakisz


dietetyk ząbki, dietetyk dyplomowany, edukator żywieniowy, dietetyk dziecięcy, młodzieży, dorosłych, magister dietetyki, doświadczony dietetyk, dobry dietetyk ząbki, marki, Rembertów, zielonka, zdrowe odżywianie, dieta w Hashimoto, insulinooporność

DIETETYK DYPLOMOWANY, EDUKATOR ŻYWIENIOWY

Pracuję z osobami dorosłymi, młodzieżą i dziećmi 6+, oraz z rodzicami dzieci w różnym wieku.

 

Zapraszam osoby, które chcą:

  • wprowadzić zdrowsze nawyki żywieniowe do codzienności swojej i swojej rodziny,
  • znaleźć proste, zdrowe rozwiązania w kuchni mimo nieregularnego trybu życia,
  • poprawić swoje samopoczucie i zyskać więcej energii;

oraz osoby z problemami zdrowotnymi, takimi jak:

  • anemia, niedobory witamin i składników mineralnych,
  • choroby autoimmunologiczne (celiakia, Hashimoto),
  • nietolerancje pokarmowe, zaburzenia pracy przewodu pokarmowego (zespół jelita drażliwego, SIBO),
  • trądzik, insulinooporność, cukrzyca, hipercholesterolemia,
  • niedowaga, nadwaga, choroba otyłościowa.

 

Zapraszam również rodziców dzieci w różnym wieku, którzy: 

  • potrzebują wsparcia w komponowaniu diety przy alergiach i nietolerancjach pokarmowych,
  • szukają pomysłów na smaczne i zdrowe posiłki,
  • muszą dostosować dietę dziecka do specyficznych potrzeb wynikających z problemów zdrowotnych (np. dieta bezglutenowa, bez mleka krowiego).

 

O mnie:

Jestem dietetyczką z tytułem magistra zdobytym na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.

Moje doświadczenie obejmuje pracę na oddziałach gastroenterologicznych w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym i Wojewódzkim Szpitalu Bródnowskim, a także w poradniach dietetycznych i cateringach.

Od lat wspieram dorosłych, młodzież i dzieci w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Prowadzę edukację żywieniową i psychodietetyczną (m.in. projekt EIT Food "Uważne jedzenie"), a od 4 lat realizuję autorski program "Mali Odkrywcy Zdrowych Smaków”, który dzięki elementom kulinarnym pomaga rozwijać świadomość żywieniową w sposób przystępny i kreatywny.

W pracy indywidualnej koncentruję się na wspieraniu we wprowadzaniu trwałych, zdrowych nawyków żywieniowych. Zalecenia dostosowuję do stanu zdrowia i aktualnych możliwości. Uczę żywienia opartego na świadomych wyborach, a nie wyrzeczeniach, szanuję upodobania i styl życia. Wspieram w stopniowym wprowadzaniu zmian prowadzących do długoterminowych korzyści dla zdrowia i samopoczucia.

Wciąż poszerzam swoje umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach dotyczących żywienia dzieci, psychodietetyki, zaburzeń odżywiania oraz dietoterapii w różnych chorobach.

Moją misją jest kształtowanie i utrwalanie prawidłowych nawyków żywieniowych, a także budowanie i wspieranie zdrowej relacji z jedzeniem.